Rodbehandling

En rodbehandling er typisk nødvendig på grund af dybe huller eller skader på en tand, hvis du fx har slået tanden. Her kan bakterierne trænge helt ind til nerven og give betændelse.

Når der går betændelse i en tands nerve, er det nødvendigt at rodbehandle, fordi betændelsen ellers kan brede sig til knoglevævet omkring roden. Når vi rodbehandler, fjerner vi bakterierne og nerven. For at sikre, at der ikke trænger nye bakterier ind i rodkanalen, fylder vi rodkanalen med cement.

En rodbehandlet tand er mere skrøbelig end en ubehandlet tand, og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at sætte en krone på en rodbehandlet tand. Der er derfor god grund til at gå til tandeftersyn med jævne mellemrum, så vi kan opdage fx begyndende huller.

Ordet rodbehandling får mange til at tænke stærke smerter. På tandklinikken kan vi tilbyde en meget skånsom bedøvelsesteknik med et ”computer-styret” bedøvelsesapparat. Vi kan derfor lægge en lokalbedøvelse stort set uden, at du mærker det.

 

Kontakt os, hvis du har mistanke om, at du har et hul, der er blevet for dybt, det er længe siden, du har fået et tandeftersyn, eller hvis du blot gerne vil have mere at vide om rodbehandling!

Bestil tid!